Duurzaamheid

Bij Bracelets for Charity doen we ons uiterste best om zo duurzaam mogelijk te zijn en tegelijkertijd materialen van hoge kwaliteit te gebruiken. Onze sieraden en verpakkingen zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hier geven we je meer informatie over de gebruikte materialen en waarom.

Gerecycled papier
Wij gebruiken gerecycled papier voor onze enveloppen, bedankkaartjes en sieradenkaartjes, daarom zijn ze bruinachtig van kleur. Gerecycled papier is de groenste optie, het gebruikt minder energie en water, en produceert minder koolstofuitstoot dan de productie van niet-gerecycled papier. Papier kan 4 tot 5 keer worden gerecycled, dus zorg ervoor dat je het jouwe ook recyclet!

Roestvrij staal
Al onze sluitingen, goud en zilver, zijn gemaakt van roestvrij staal. Het voordeel van roestvrij staal is dat het, bij goed onderhoud, lang zijn kleur behoudt. Dus geen verroeste sluitingen, maar sieraden met een lange levensduur en hoge kwaliteit. Wees extra voorzichtig met chloor, want chloor tast de beschermlaag van roestvrij staal aan en kan de kleur aantasten.

Glazen kralen
De glaskralen die wij gebruiken zijn van hoge kwaliteit, maar om verkleuring te voorkomen adviseren wij om niet te douchen of zwemmen met je sieraad. De gouden en zilveren kralen bevatten een laagje goud/zilver plating. Na verloop van tijd kan de plating afslijten en wordt de heldere glaskraal zichtbaar onder het laagje. Dit proces wordt versneld bij contact met water en contact met crèmes en parfums.

Wij raden je aan jouw sieraden te verwijderen bij het:

  • Slapen
  • Het nemen van een douche
  • Zwemmen, vooral in een zwembad
  • Sporten of het doen van een workout
  • Het aanbrengen van cosmetica zoals bodylotion

Winkelwagen
Scroll naar boven