BirdLife

BirdLife zet zich in voor de bescherming van vogels en de preventie van bedreigingen. Er zijn meer dan 11.000 vogelsoorten verspreid over de hele wereld en deze zijn dan ook zeer belangrijk voor de biodiversiteit van onze planeet.

Helaas zijn er steeds minder verschillende vogelsoorten dankzij verschillende factoren:

– Plastic, dat gezien kan worden als voedsel vanwege hun kleur. Dit kan niet worden verteerd en als er te veel van wordt gegeten, sterft de vogel door de grote hoeveelheid plastic in zijn maag.

– Opzettelijke of toevallige introductie van dieren die van nature niet in een gebied voorkomen. Dit is vaak het geval met muizen en ratten die aan boord van een schip reizen. Als deze soorten zich gaan vestigen in een gebied waar ze van nature niet voorkomen, hebben de vogels geen manier om zich te beschermen. Zij zijn niet gewend zich tegen deze soorten te moeten verdedigen. Geïntroduceerde soorten zorgen ervoor dat meer dan de helft van de bedreigde vogels in aantal afneemt.

BirdLife helpt bedreigde en niet-bedreigde vogelsoorten door het behoud van vogelhabitats en biodiversiteit. Als je een sieraad koopt, steunt je hun doel en help je vogelsoorten te beschermen!

Wil je nog steeds meer weten? Klik hier!

Winkelwagen
Scroll naar boven