Born Free foundation

De Born Free Foundation zet zich in om dieren, zowel in gevangenschap als in het wild, het leven en respect te geven dat ze verdienen. Er zijn veel te veel wilde dieren die hun leven in gevangenschap en/of in slechte leefomstandigheden doorbrengen. Elk dier zou vrij in zijn eigen leefomgeving moeten kunnen leven. Wanneer dieren in gevangenschap worden gehouden, kunnen ze abnormale karaktereigenschappen gaan ontwikkelen, zoals:

– Bijten en likken aan de metalen tralies van hun verblijf.

– Rechtop zitten en zich afzijdig houden (het meest voorkomend bij apen).

– Zelfverminking, met name het bijten naar ledematen of het slaan van hun hoofd tegen een muur.

Het doel van de Born Free Foundation is om dieren in gevangenschap te redden en ze te herplaatsen in een van hun speciale reservaten. Ze laten de dieren zich zo goed mogelijk aanpassen en zetten hen, indien mogelijk, vrij in het wild.

Helaas is dit niet altijd een optie, sommige dieren zitten al zo lang in gevangenschap dat ze in het wild niet zouden overleven. De dieren die niet kunnen worden vrijgelaten, worden goed verzorgd. Ze krijgen een leven binnen een groot omheind reservaat waar ze weer (wilde) dieren kunnen zijn. Als je een sieraad koopt steun je hun doel en geef je wilde dieren in gevangenschap een betere toekomst!


Wil je nog steeds meer weten? Klik hier!

Winkelwagen
Scroll naar boven