SEE Turtles

SEE Turtles richt zich op de bescherming van schildpadden en het voorkomen van bedreiging. Helaas wordt een groot deel van de schildpadsoorten bedreigd. Er zijn meerdere redenen voor hun bedreiging:

– Sieraden gemaakt van schildpaddenschilden kunnen tot duizend dollar opbrengen, wat het zeer aantrekkelijk maakt voor stropers. 

– Schildpad eieren worden gegeten en maken in verschillende landen zelfs deel uit van de cultuur. 

– Een ander groot probleem is plastic. Schildpadden zien kleine plastic deeltjes als voedsel. Wanneer ze deze deeltjes eten, blijven ze in hun maag zitten omdat ze niet afgebroken kunnen worden. Te veel van deze plastic deeltjes in hun maag overleven de schildpadden niet. Daarnaast kunnen schildpadden vast komen te zitten in een stuk visnet of andere soorten plastic. Dit kan leiden tot verstikking of misvorming.

Het doel van SEE Turtles is om de schildpadden te beschermen tegen stropers, om afgesloten nestplaatsen te creëren zodat hun eieren niet meegenomen kunnen worden en om de schildpadden een veilige leefomgeving te geven. Als je een sieraad koopt, steun je hun doel en de bescherming van de schildpadden!


Wil je nog steeds meer weten? Klik hier!

Winkelwagen
Scroll naar boven